Alternatif Bilgiler Wordpress

TR uzantılı domain transferi nereye yapılmalı

TR uzantılı domain transferi
Yazar alitag

Nic.tr 2019 yılının sonuna doğru yaptığı duyuru ile nic.tr üzerinden TR uzantılı domain transferi yapılması gerektiğini belirtti. Yani artık Nic.tr üzerinden yeni domain kayıtlama işlemi yapılamayacak demek oluyor. Nic.tr kendi satışını durdurdu.

İşlemler Nic.tr’den yapılabilecek mi?

Bir süreliğine evet. 2020 yılının ağustos ayına kadar işlerliğini devam ettirecek. Ancak daha erkene de çekilme ihtimali olabilir. Siz kendinizi garantiye alıp işlerinizi erkenden halledin.

En uygun yer neresi? TR uzantılı domain transferi

Pek çok firmayı inceledim. Fiyatları önceden olduğu gibi saçma derecede yüksek. BTK bir standart getirmediği için kayıt firmaları .tr uzantılı domainlerden dolar bazında ödeme alıyorlar. 20$’a com.tr domain satanı da gördüm. 30TL’ye de satanı da var. Peki normalde ne kadardı? Com.tr uzantısı için konuşacak olursak; kurumlar için nic.tr üzerinde 25TL, adsoyad.com.tr için ise 12TL olan domain fiyatları aracı kuruluşlarda 30TL’den başlayıp 20$’a kadar çıkıyor.

  • ihs.com.tr üzerinde 11.90$
  • isimtescil.net’te 12.99$
  • natro.com’da 18.80$

Görüldüğü üzere, ODTÜ’ye bağlı nic.tr üzerinde 12-25TL’den alınan domainler, aracı firmalardan alındığında yüksek kar ile satılıyor. Tr uzantılı domain transferi için tercil edilmesi gereken firma, yine Nic.tr’nin devamı olan METUnic. Tavsiyem bu yönde. Fiyatlar Nic.tr’ye göre yüksek. Ancak aracı diğer firmalara göre makul seviyede.

  • METUnic.com.tr üzerinde 29.90TL’den com.tr uzantılı domain satın alabilirsiniz. Tek dez avantajı adsoyad.com.tr ile kurumlar için satılan com.tr’nin ayırt edilmeden 29.90TL’ye satılması.

Çok fazla domain firması üzerinden fiyatları karşılaştırmanız mümkün, ancak en uygun bulabildiğim ve Nic.tr gibi güvenebildiğim (fiyat politikası ve yönetim konusunda) METUnic’tir. Henüz domainlerimi taşımadım ama en kısa sürede ben de taşıyacağım.

Küçük bilgi de vereyim, eğer domaininizi 1 yıldan daha uzun süreliğine aldıysanız aldığınız süre kadar ücret ödemeden kullanmaya devam ediyorsunuz. Ayrıca transferler ücretsiz. Yani transfer için sizden ücret talep eden olursa bunu BTK’ya şikayet etmenizi öneririm. Hiçbir firma bunun için sizden ücret talep etmiyor.

Yukarıdaki bilgiler karalama ya da alışveriş yaptırmama niyetiyle değil, tamamen alıcıyı koruma amaçlı, firmaların kendi internet sitelerinde aleni bir şekilde yayınladıkları fiyatların derlenmiş halidir. Bilmeyen insanların çok kolay bir şekilde en yüksek fiyattan satın alabileceği bir sistem. Ne yazık ki kaynağından almak artık mümkün değil.

Bu yazı reklam amacıyla yazılmamıştır. Tamamıyla bilgilendirme amaçlıdır.

TR uzantılı domain transferi

Shutterstock üzerinden para kazanmak için bu yazımı okuyabilirsiniz:

Shutterstock para kazanma, resim alma ve satma

Yazar hakkında

alitag

2 Yorum

Bir Yorum Bırak

Hava durumu tahmini Güneş Gazlı içecekler zararlı mı? İçme suyu Instagram hakkında önemli bilgiler