Wordpress

WordPress Tema Güncelleme Nasıl Yapılır

Wordpress Tema Güncelleme Nasıl Yapılır
Yazar alitag

WordPress Tema Güncelleme Nasıl Yapılır, bu yazıda bundan bahsedeceğiz. Tema güncellemeleri iki farklı şekilde yapılabilir. Hatasız bir şekilde nasıl güncelleme yaparız ona bakalım.

1) WordPress dizininde bulunan temaların güncellenmesi – Wordpress Tema Güncelleme Nasıl Yapılır

Eğer ücretsiz bir wordpress teması kullanıyorsanız, tema güncellemesini rahatça yapabilirsiniz. Başlangıç -> Güncellemeler sekmesinden güncellemek istediğiniz temayı tikleyerek güncelleme yapabilirsiniz. Güncelleme esnasında wordpress bakım modunu çalıştıracaktır. Bakım modunda sitenize erişim kapanır ve ana dizinde .maintenance adında bir dosya oluşur, güncelleme tamamlandığında bu dosya otomatik olarak silinir. Eğer siteniz bakım modunda takılı kalırsa, bu durumda FTP ile ana dizine bağlanıp .maintenance dosyasını silebilirsiniz.

Güncellemenin tamamlanmadığı durumlarda, temanızı wordpress’in sitesinden indirerek FTP aracılığıyla, “wp-content/themes” klasörünün içine aktarabilirsiniz.

2) Ücretli (Premium) Temaların Güncellenmesi – Wordpress Tema Güncelleme Nasıl Yapılır

Eğer bir premium temaya sahipseniz güncelleme işlemi, WordPress dizininde bulunan ücretsiz temaların güncellemesinden daha farklı olacaktır.

a) Güncel olan temanızı indirin, muhtemelen .zip formatında inecektir. Eğer bu formatta değilse dizine çıkartıp siz .zip formatına çevirebilirsiniz.

b) Mevcut kullandığınız tema yerine wordpress’in varsayılan temalarından birini aktif edin ve premium temanızı silin.

c) Yeni Tema Ekle/Yükle diyerek .zip formatındaki tema dosyanızı yükleyin. Yüklemeden sonra aktif edebilirsiniz.

d) Eğer tema il birlikte gelen eklentiler varsa ve bunlar da güncellenmeliyse bu durumda eklentilere gidip ilgili eklentileri pasif hale getirin ve ardından silin.

e) Install Required Plugins (Gerekli Eklentileri Kur) diye bir sekme göreceksiniz, genellikle Tema panelinde veya Görünüm sekmesi altında görünür. Buraya tıklayıp gerekli eklentilerin tamamını kurabilirsiniz.

Önemli Uyarı: Temanızın yolu varsayılanda “wp-content/themes/cucu” ise ve siz bunu aktif etmeden önce değiştirmişseniz bu durumda bu durumda 2. maddenin a, b ve c maddelerini uygulamayın. Aşağıdaki gibi uygulama yapabilirsiniz.

İndirdiğiniz tema dosyalarını .zip veya .rar dosyasından çıkartın. FTP ile sunucunuza bağlanın. “wp-content/themes/temaklasörünüz” içerisine yeni dosyalarınızı aktarınız. Bu işlemden sonra d ve e maddelerini uygulayabilirsiniz. Eğer eklentiler tema klasöründe bulunmuyorsa bu durumda “plugins” klasöründe ilgili eklentilerin üzerine yeni dosyaları aktarmanız gerekir.

Okuduğunuz için teşekkür ederim. Eğer sorularınız olursa yorumlarla iletebilirsiniz.

WordPress Tema Güncelleme Nasıl Yapılır

Yazar hakkında

alitag

3 Yorum

Bir Yorum Bırak

Hava durumu tahmini Güneş Gazlı içecekler zararlı mı? İçme suyu Instagram hakkında önemli bilgiler