Wordpress

WordPress Güncellemeleri

Wordpress Güncellemeleri
Yazar alitag

Merhaba, bu yazımda WordPress Güncellemeleri ve bu güncellemelerin detaylarını, karşılaşabileceğimiz hataları anlatacağım. Resimli olarak güncelleme işlemlerini adım adım uygulayabilirsiniz.

Yapmamız gereken şey öncelikle WordPress’in de bizi uyardığı gibi yedek almak. Yedek işlemine FTP programınız aracılığıyla ana dizindeki dosyalarınızın tamamını indirerek başlayabilirsiniz. Daha sonra phpMyadmin’e bağlanarak ilgili veritabanını indirebilirsiniz. Bunu sizin için yapan eklentiler de mevcut, ancak size tavsiyem yukarıdaki işlemi uygulamanız. Eğer hosting firmanız sizin için yedek alıyorsa bu işlemi yapmanıza gerek yok.

1) Admin panelinden güncelleme – WordPress Güncellemeleri

Admin panelinize girdiğinizde Başlangıç – Güncellemeler’e tıklayarak WordPress’i güncelleyebilirsiniz. Bu işlem sunucunuzun indirme hızına bağlı olarak değişecektir, genellikle 30-40 saniye kadar sürmektedir. Eğer uzun süre güncelleme yapmadıysanız hatalarla karşılaşma ihtimaliniz yüksek olacaktır.

Sayfa bulunamadı gibi bir hata alırsanız 2. maddeyi uygulamanızı tavsiye ederim. Karşılaşabileceğiniz diğer hata ise güncellemenin tamamlanamaması sonucu sitenin Bakım modunda yani Maintenance Mode durumunda kalması. Bu durumdan kurtulmak için FTP ile sitenizin ana dizinine bağlanın ve .maintenance dosyasını silin. Bu dosya güncelleme esnasında siteye girenlere bakım modunda olduğunu göstermek için WordPress tarafından otomatik olarak oluşturulur.

Dosyayı sildiğinizde WordPress bazı hatalar verebilir bu durumda 2. maddeyi uygulayın veya Başlangıç -> Güncellemeler’e gidip Şimdi yeniden yükle butonuna basarak yeniden güncelleme yapın.

Wordpress Güncellemeleri ve Çözümleri

2) FTP aracılığıyla güncelleme – WordPress Güncellemeleri

Eğer otomatik olarak güncelleme yapamıyorsanız, WordPress‘i indirin. Ardından FTP programı aracılığıyla sunucunuza bağlanın. İndirdiğiniz WordPress’i .zip arşivinden çıkarın ve klasörün içinde bulunan dosyaları FTP aracılığıyla ana dizine aktarın. Aynı isimle dosyalar olacağından “Üstüne Yaz – Her Zaman Bu İşlemi Yap” seçeneklerini seçin ve aktarıma devam edin.

Aktarım tamamlandıktan sonra sitenize erişin. Karşınıza gelen ekranda Veritabanını Güncelle şeklinde bir buton olacaktır. Butona basarak işlemi tamamlayın.

Tüm işlemlerden sonra hata almaya devam ederseniz, yedeklerinizi geri yükleyin. Bu durumda yine veritabanını güncellemeniz gerekecektir. İndirdiğiniz SQL dosyasını phpMyadmin aracılığıyla geri yükleyin. Güncelleme sorununun neden kaynaklandığını bulmak için aldığınız hataları yorumlar aracılığıyla paylaşmayı unutmayın.

Bu yazıda size WordPress Güncellemeleri hakkında neler yapmanız gerektiğini anlattım. Faydalı bulduğunuzu umuyorum. Okuduğunuz için teşekkürler. Sorularınızı yorumlarla iletebilirsiniz.

Not: Sadece WordPress’i değil, eklentilerinizi de güncel tutmaya özen gösterin.

Yazar hakkında

alitag

Bir Yorum Bırak

Hava durumu tahmini Güneş Gazlı içecekler zararlı mı? İçme suyu Instagram hakkında önemli bilgiler