WordPress Form Eklentisi bulmak bazen zor olabilir. Ancak son derece kolay bir şekilde ve çok işlevsel olan bir eklenti var. Eklentinin henüz 200 kullanıcısı varken indirip kullanmaya başlamıştım. Yıllardır Caldera Forms eklentisini kullanıyorum.
En iyi form eklentisi dememin sebebi tabi ki kolay kullanımı ve işlevsel olması. Bunu biraz açayım. Kullanım kolaylığı ekle, alanı böl, yönlendir, içerik seç, sürükle-bırak şeklinde. Dolayısıyla kullanımı çok kolay bir form eklentisi yapıyor Caldera Form Eklentisini. Ve en önemli kısım işlevselliği… Contact Form 7 eklentisini ilk kurduğunuzda özel bir form oluşturmak isterseniz alanların çok zor oluşturulduğunu göreceksiniz. Caldera Forms eklentisinde kod bilgisine ihtiyacınız yok. Oluşturmak istediğiniz veriyi seçmeniz yeterli. Örneğin dosya yükleme alanı oluşturmak istiyorsanız bunu farenizle seçmeniz yeterli. Sonrasında yüklenecek dosyaların en büyük boyutunu, en küçük boyutunu, dosya formatlarını seçebilirsiniz.
Eklentiyi nasıl yüklüyoruz? WordPress form eklentisi
WordPress Admin Paneline gittikten sonra -> Eklentiler -> Yeni Ekle sekmesine gidiyoruz. Sağ tarafta bulunan Arama kutusuna “Caldera Forms” yazıyoruz. Sonra gelen eklentiler arasından aşağıdaki görselde bulunan eklenti için Kur butonuna basıyoruz.
Eklenti kurulduktan sonra aynı ekrandan etkinleştirin. Hemen sonrasında da ilk formumuzu oluşturalım ve eklentiyi kullanmayı öğrenelim. Ben basit bir iletişim formu oluşturacağım. Siz de aynı adımları uygulayarak 5 dakikada eklentiyi tanıyabilirsiniz.
Hazır birkaç form var ancak İngilizce ve öğrenmek için faydalı olmayacak. Bu yüzden “Blank Form”u seçiyorum. Ve yeni formu oluşturmaya başlıyorum. Formun adını yazın ve Form Oluştur butonuna basın.
Karşımıza boş bir ekran gelecek. Beyaz alanın üzerine farenizi getirin ve + işaretine tıklayın. Hemen ardından yukarıdaki seçenekleri göreceksiniz. Ad Soyad, Konu vs gibi tek satırlık yazılar için seçiminiz Tek Satırlık Yazı. Dediğim gibi son derece kolaylaştırılmış. Kullanmak istediğiniz şeyi seçmeniz yeterli.
Etiketi gizle derseniz kutunun ismini üst tarafta değil de içinde gösterecektir. Gerekli kutusunu seçerseniz bu alanın doldurulması zorunlu olacaktır.
Yukarıdaki seçenekler işin cilvesi. Hiç kod bilmeden çok ihtiyaç olacak alanları oluşturabiliyoruz. Hadi dosya yükletelim.
Basit dosya yükleyiciyi seçiyorum. Siz gelişmiş olanı seçebilirsiniz. Ayarlara geçiyorum.
Zorunlu tuttum. Form doldurulduğunda e-posta gelecek ve onun içerisine de ek dosyası olarak eklensin istedim. Aynı zamanda dosyayı WordPress ortam kütüphanesine ekletiyorum. İzin verilecek dosyaları aralarına virgül koyarak yazıyorum. Boşluk bırakmak isterseniz bırakabilirsiniz çok önemli değil. Yüklenecek dosya boyutunu sınırlıyorum. Eğer 0 yazarsanız veya boş bırakırsanız sınır koymamış olursunuz.
WordPress form eklentisi
Şimdi de açılır liste ekledim. Ve seçenekleri belirliyorum.
Büyük kısmını tamamladım. Farklı seçenekler de ekledim tabi. Ama size tamamını anlatmadım, zaten yeterince uzattım. Tek eksiğimiz buton. Onu da ekleyelim. Ve diğer eksiklere geçelim.
Butona istediğiniz ismi verebilirsiniz. Ancak tür kısmı Gönder seçilmeli. Tabi eğer başka bir işlevi olmayacaksa. Görselin altında bir ok daha var. Çünkü buranın da bir faydası var. Default yazan kısmı silip primary yazarsanız buton mavi olacaktır. Varsayılan olarak mavidir. Ancak sizin sitenizde özel bir default renk tanımlıysa buton o rengi alır. Yani sitenizle uyumlu olur.
Şimdi geldik sitemize formu eklemeye. Aşağıdaki görselde bulunan kısa kodu kopyalayıp formun nerede görünmesini istiyorsak oraya yerleştiriyoruz.
Ve basitçe hazırlanan ama profesyonel görünen formumuz hazır…
Sorularınız için aşağıdaki alandan yorum yapabilirsiniz. Teşekkürlerinizi yorum olarak iletebilirsiniz.
Dogecoin kazımak için buradaki yazımı okuyabilirsiniz.