Merhaba, bu yazımda size WordPress Beyaz Ekran Hatası çözümü ve sebeplerini anlatacağım. Beyaz ekran görmemizin birden fazla sebebi olabilir, bu sorunların üstesinden gelmek için yapmamız gerekenleri aşağıda listeliyorum. Yapmanız gereken ilk şey wp-admin’e erişmeye çalışmaktır. Eğer wp-admin’e girebiliyorsanız, eklentileri tek tek deaktif edip sorunun hangi eklenti veya eklentilerden kaynaklandığını bulabilirsiniz. Eğer sorunu bulamadıysanız veya admin panele erişemediyseniz aşağıdaki maddeleri uygulayabilirsiniz.
1) Yedek Alma – WordPress Beyaz Ekran Hatası
Daha önce yedek almadıysanız basitçe nasıl yedek almanız gerektiğini anlatayım. FTP programınızı açıp public_html, httpdocs gibi ana dizininde bulunan tüm dosyaları bilgisayarınıza aktarın. Daha sonra Kontrol Panelinize gidip PhpMyadmin’e erişin ve ilgili veritabanını dışa aktarın. Yukarıdaki görselde mavi ok ile gösterdiğim alanı tikleyin ve kırmızı ok ile gösterdiğim alandan Dışa aktar seçeneğini seçin. Bir sonraki sayfada SQL, Hızlı En Az Seçenek Göster olarak dışa aktarımı tamamlayın.
2) WordPress Güncelleme – WordPress Beyaz Ekran Hatası
Düşük de olsa bir ihtimal WordPress’in eski sürüm kalmasından ötürü kaynaklanan bir hata olabilir. Sadece bir kaç kez karşılaştığım bir durum oldu. Bu yüzden wordpress’i güncellemenizi ve sürekli güncel tutmanızı tavsiye ederim. Güncelleme işlemini buradan WordPress‘i indirerek yapabilirsiniz.
3) Memory Limit Yükseltme – WordPress Beyaz Ekran Hatası
En yüksek ihtimal budur. Hosting firmanız varsayılan olarak bellek miktarını düşük tutar. Ancak eklentileriniz artmış veya temanız biraz fazla bellek gerektiriyorsa bu durumda yapılacaklar var.
Öncelikle FTP aracılığıyla sunucuya bağlanın ve “wp-content/plugins” klasörünün adını “plugins2” gibi bir şey yapın. Ardından sitenize erişip erişemediğinizi kontrol edin. Eğer sorun çözülmüş ve sitenize erişebilmişseniz bu durumda, FTP’den ana dizine gidip wp-config.php dosyasını indirin ve bir metin editörü yardımıyla açın. Bunun için önerebileceğim en iyi program Notepad++‘dır. Programı indirdikten sonra aşağıda bulunan kodları:
define('WP_MEMORY_LIMIT', '128M');
sayfanın en üstünde bulunan <?php den bir satır aşağı inerek yerleştirin. Şimdi “wp-content/plugins2” klasörünü tekrar “plugins” olarak değiştirebilirsiniz.
4) Temadan Kaynaklabilen Sorun – WordPress Beyaz Ekran Hatası
wp-admin’e erişebiliyorsanız, tema olarak WordPress’in yirmi on yedi temasını aktif edin. Eğer sorun geçtiyse temanızı güncelleyebilir veya 3. maddede bahsettiğim memory limit yükseltme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Ön Bellek Temizleme – WordPress Beyaz Ekran Hatası
Eğer mevcut sisteminizde ön bellekleme eklentisi kullanıyorsanız bunu deaktif etmeyi unutmayın. Siz işlem yapsanızda eklentiniz önceki ön belleği yani beyaz ekranı gösterecektir.
Sorununuzu halen çözemediyseniz yorumlar aracılığıyla iletebilirsiniz. Başarılar dilerim, okuduğunuz için teşekkürler.
[…] Başlamadan önce sitenizi yedekleyin! Yedeklemeyi bilmiyorsanız buradan 1. adıma bakarak nasıl yedekleyebileceğinizi […]