Alternatif Bilgiler

Opera Tarayıcı – En iyi browser

Opera Tarayıcı
Yazar alitag

Pek çok kişi kullandığı tarayıcıdan şikayetçi. Bu yazıda kullanabileceğiniz en iyi tarayıcılardan birini anlatacağım. Opera Tarayıcı diğer bir ifadeyle benim için en iyi browser.

Windows kullanıcılarının çoğu Chrome indirmek için Edge veya Explorer kullanır. Chrome iner ve sadece sayfadan sayfaya atlarız. Daha sonra açılmayan sitelere giriş için VPN indiririz, çoğu ücretli veya sınırlı olur. Reklamlarından bunaldığımız, ama ziyaret etmemiz gereken sitelerin reklamlarını engellemek için reklam engelleyici kullanırız. Ekran görüntüsü almak bazen işkenceye dönüşür veya ek bir program gerektirir. Facebook messenger, Whatsapp sürekli açıktır ve sekmelerde yer kaplar. Opera tüm bunların çözümü.

Opera Tarayıcı

Opera Tarayıcı‘yı indirmek için buraya tıklayabilirsiniz. Mac, Linux ve Windows için 3 farklı sürüm bulunuyor. Her 3 sürüm de tamamen ücretsiz indirilip kullanılabilir. Tamamen Türkçeleştirilmiş olarak kullanabilirsiniz.

Özellikler:

  • Kendinden VPN ve sınırsız kullanım hakkı ile istediğiniz siteye istediğiniz bölge IP adresini seçerek erişebilirsiniz. Adres çubuğunda bulunan VPN yazısına tıklamanız yeterli.
  • Reklam engelleme özelliği sayesinde reklamlarla dolu olan sitelerin reklamlarını görmeden siteleri rahatlıkla gezebilirsiniz ve reklamların engellenmesi daha hızlı gezinti sağlar. Bunun için adres çubuğunun sonunda bulunan kalkan ikonuna tıklamanız yeterli. İster tek tek reklamları engellenecek siteleri seçin, isterseniz hepsi için engelleme yapın.
  • Ekran görüntüsü almak inanılmaz kolay. Sol barda bulunan fotoğraf makinesi ikonuna tıklamanız yeterli. Sonra görüntüyü alacağınız alanı seçmeniz yeterli. Ok işaretleri koyun, boyayın, yazın veya istediğiniz gibi düzenleyin.
  • Facebook açık olmadan sadece messenger kullanmak Opera Tarayıcı ile mümkün. Sol barda bulunan Messenger ikonuna tıklamak yeterli.
  • Yine sol barda bulunan Whatsapp ikonu ile Whatsapp Web için ayrı bir sekme açmadan bildirimleri buradan görebilir ve yazışma yapabilirsiniz.
  • Haber özelleştirme özelliği ile istediğiniz sitelerin haberlerini görebilirsiniz. Bunu da sol barda bulunan ikon aracılığıyla yapmak mümkün.
  • Eklentiler için Opera’nın da Chrome veya diğer tarayıcılar gibi mağazası bulunuyor. İşinize yarayacak pek çok eklenti burada mevcut. Mesela; Youtube video indirme veya dönüştürme, tüm web sayfasının ekran görüntüsünü almak vs aklınıza gelebilecek ve günlük kullanmanızı gerektirebilecek eklentileri bulabilirsiniz.

Özellikler bu kadar mı?

Hayır daha pek çok özelliği mevcut Opera Tarayıcı‘nın, diğer tarayıcıların hemen hepsinde bulunan özelliklerin toplamını bulabilirsiniz. Daha fazlası ve kolay kullanım için Opera’yı tavsiye ediyorum.

Action Coin ile ilgili yazıya buradan ulaşabilirsiniz.

Yazar hakkında

alitag

2 Yorum

Bir Yorum Bırak

Hava durumu tahmini Güneş Gazlı içecekler zararlı mı? İçme suyu Instagram hakkında önemli bilgiler