Wordpress

Force Regenerate Thumbnails Eklentisi

Yazar alitag

Force Regenerate Thumbnails Eklentisi, WordPress’i kullanırken gerekli olabilecek eklentilerden biridir. Alternatif veya benzer başka eklentiler bulabilirsiniz ancak Force Regenerate Thumbnails Eklentisi benim kullanmayı tercih ettiğim WordPress eklentisidir.

Force Regenerate Thumbnails Eklentisi ve Kullanımı:

Force Regenerate Thumbnails Eklentisi, wordpress ortam dosyalarınızı, yeni belirlediğiniz boyutlara göre boyutlandırır.

Hangi durumlarda ihtiyaç duyarız?

Woocommerce veya WordPress üzerinde görsellerimizin genel boyutlarını değiştirdiğimizde, görseller halen eski boyutlarda görünecektir. Bunu değiştirmenin yolu da Force Regenerate Thumbnails Eklentisi veya diğer alternatif eklentilerdir. Eklenti ücretsiz olarak WordPress dizininden indirilebilir veya direkt siteniz içerisinden Eklentiler -> Yeni Ekle bölümünden arama yaparak da yüklenebilir. Manuel olarak yüklemek için FTP programına ihtiyaç duyarsınız. Bunun için Filezilla programını kullanabilirsiniz. Eklentinin bulunacağı klasör /wp-content/plugins/.. yolu olmalıdır.

Alternatif: Regenerate Thumbnails

Ücret: Tamamen Ücretsiz

WordPress Dizin Adresi ve İndirme: İndir

1 – Eklentiyi kurduktan sonra etkinleştirin.

2 – Yönetim panelinde – > Araçlar -> Force Regenerate Thumbnails ‘e tıklayın.

3 – Önünüze gelen ekranda mavi bir buton üzerinde “Regenerate All Thumbnails” yazacaktır. Butona tıklayın.

4 – Butona tıkladıktan sonra tüm görsellerin boyutlandırılması bitene kadar sayfanızı kapatmayın.

Görsellerinizin tamamının boyutlandırılma süresi, hem görsel sayısına hem de görselin MB cinsinden boyutuna bağlıdır.

5 – Görsellerinizin boyutlandırılması bitince eklentiyi etkisizleştirip silebilirsiniz. Silmek istemiyorsanız etkisizleştirmeniz faydalı olacaktır.

6 – Eklenti çalışmıyorsa veya hata veriyorsa yukarıda alternatif olarak belirttiğim eklentiyi yükleyip deneyebilirsiniz.

Eğer alternatif eklenti de işe yaramadıysa yorum bölümünden sorunu iletebilirsiniz.

Görseller neden boyutlandırılır?

Force Regenerate Thumbnails Eklentisi

Ayarlar -> Ortam sekmesinden WordPress ortam ayarlarınızı yeniden yapılandırdıktan sonra bu eklentiye ihtiyaç duyarsınız. Çünkü önceden yüklediğiniz görseller yeniden yapılandırılmış boyutlara uygun olmayabilir. Böyle bir durumda Force Regenerate Thumbnails eklentisini kurabilir ve yukarıdaki adımlara göre ilerleyebilirsiniz.

Yeniden boyutlandırma yapmak, sitenizin görsel açıdan daha iyi görünmesine yardımcı olacaktır.

Bu yazımda sizlere görselleri yeniden boyutlandırmayı, kullanacağınız eklentiyi ve alternatif eklentiyi tanıttım. Konuyla ilgili sorularınız varsa yorum bölümünden iletebilirsiniz. Eğer yukarıdaki adımları uyguladıysanız ve görselleriniz boyutlandırılamadıysa veya başka bir sorun yaşıyorsanız lütfen iletin, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.

Yazar hakkında

alitag

2 Yorum

  • Merhaba bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. WordPress internet sitemdeki bir makalem için, Ortam Ekle > İnstant İmages sekmesinden Pexels, Pixabay vb yoluyla yüklediğim fotoğraflardan bir ve birkaçını beğenmediğim yada daha güzel fotoğraf bulduğumda değiştirmek için, ortam kitaplığı içinden silip, tekrar yine aynı yerden başka fotoğraf yüklemek istiyorum, fakat önceki sildiğim fotoğraflar yükleniyor. Ön bellek temizleme yapıyorum, ardından fotoğrafları force regenerate thumbnails yapıyorum, ama değişen bişey olmuyor. İşlem sırasın da mı hata yapıyorum yoksa başka bişey mi var bilmiyorum. İnternette de yaşadığım soruna dair çözüm bulamadım. Bunu nasıl çözebilirim bu benim çok fazla zamanımı alıyor. Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim. İyi çalışmalar.

    • Merhaba İbrahim, geç dönüşüm için kusura bakma lütfen. Media Replace eklentisini kullanarak, mevcut görselleri değiştirebilirsin. Bunun için eklentiyi yükledikten sonra Ortamlar -> Kitaplık yolunu takip et. Kitaplık açıldıktan sonra liste görünümüne geç ve Replace Media seçeneğini seç. Kalan kısmında zaten WordPress ve eklenti seni yönlendirecektir. Eğer sorun yaşarsan bununla ilgili bir yazı hazırlayabilirim. Yorumun için teşekkür ederim. İyi çalışmalar.

Bir Yorum Bırak

Hava durumu tahmini Güneş Gazlı içecekler zararlı mı? İçme suyu Instagram hakkında önemli bilgiler