Alternatif Bilgiler

Citroen Ami Türkiye Fiyatı Nedir?

Citroen Ami
Yazar alitag

Citroen Ami Citroen’in yeni bir modelidir. Bu modeli tasarım olarak 4 tekerlekli bir otomobile çok benzetmişler. Ancak bazı sınırlardan ötürü otomobil sınıfına sokulmaması sağlanmış. Türkiye’de otomobil fiyatlarının çok yüksek olması Citroen Ami’ye ilgiyi çok arttırdı. Ancak döviz kurunu da hesaba katalım. 1 Euro 10TL 🙂 kendi ülkesinde 6000 Euro civarından satışta. Türkiye’ye taşıma maliyeti, ithalat masrafları, kdv, bayi karı vs. derken fiyatı bizde minimum 7000 Euro olarak düşünülebilir. Tabi eğer başka vergi eklenmezse.

Citroen Ami araç sınıfı nedir?

Citroen Ami şu an motosiklet sınıfında. Yani motosikletten ne vergi alınıyorsa bundan da muhtemelen o kadar vergi alınacaktır. Ayrıca bu araç elektrikli. maksimum hızı ise 45km/saat olarak belirlenmiş. Yani herhangi bir otoyolda hız cezası yemeniz imkansız gibi görünüyor. Bataryası tam doluyken düz yolda en fazla 75km boyunca kullanılabiliyor. Yani her 75km’de bir doldurmanız gerek. Türkiye’de henüz elektrikli araç şarj istasyonları yaygın değil. Bu sebeple şehir içinde dolaşsanız bile bunu gün boyunca yapamazsınız.

Tam şarj süresinin 3 saat olduğunu belirtmişler. Ev elektrijiyle şarj edebiliyorsunuz. Muhtemelen aracın yanında uygun bir kablo verilecektir veya elektrik süpürgesi gibi araçtan uzayacaktır. Batarya ömrü hakkında henüz herhangi bir bilgi paylaşmamışlar. Muhtemelen en az 2 yıllık bir ömür biçerler. En fazla da 4 yıl . Tabi bu süre içerisinde ilk günkü performansı almak pek mümkün olmayacaktır. Birkaç yılda bir değiştirmek gerekebilir.

Özelleştirme veya kişiselleştirme adına altında bazı sticker seçenekleri sunuyorlar. Araç dışına yapıştırılmış tatlı kedi fotoğrafları, alevler vs. ile de satın alabilirsiniz.

Citroen Ami

Citroen Ami için ehliyet gerekli mi? Hangi ehliyet lazım?

Evet Citroen Ami kullanmak için B1 ehliyetine sahip olmak gerekiyor. Yani motosiklet ehliyetine sahip olmanız lazım. Hızlıca videolar yapmış bazı insanlar ehliyete gerek yok demişler. B1 ehliyet başvurusu için yanlış hatırlamıyorsam 16 yaşına girmiş veya 16 yaşını doldurmuş olmak gerekiyordu. Korkmayın motosiklet dediysem direksiyonu araba direksiyonu gibi.

Citroen Ami 2 kişi için tasarlanmış. Şoför ve yanına bir kişi daha alabiliyor. Araç içi pek iyi tanıtılmamış. Camlar eski araçlarda bulunan kelebek camların yatay hali gibi açılıp kapanıyor gibi görünüyor. Hız kadranı mevcut. Bunun haricinde elektronik bir aksamı var mı bilmiyorum. Tabi sinyal verebiliyor ve 4’lüleri yakabiliyorsunuz, farı da unutmayalım. 🙂

Citroen Ami ile park sorunu ortadan kalkıyor mu?

Hayır. Çünkü araç neredeyse 2  ve 1 metre 39cm genişlikte. Motosiklet kadar bir genişliği olsaydı o zaman sorun olmaz diyebilirdik. Zaten İstanbul gibi bir yerde yaşıyorsanız park sorunu olmaması imkansız, isterseniz karınca kadar bineğiniz olsun fark etmez.

Citroen Ami fiyatı uygun mu?

Herhangi bir teknolojik özelliği olmadığını düşünerek 6000-7000€ bana fazla geldi. Bu yazıyı yazarken 6 bin Euro 62.317,60TL yapıyor. İkinci el 4 kişilik bir araç satın alabileceğiniz bir fiyata satışa çıkmış oluyor. Örnek olarak Ford Fiesta diyebilirim. 4 koltuklu, bagajı var, yakıt alabilirsiniz. Tabi Ford Fiesta’nın 2. eli de bu kadar etmemeli ama diyecek bir şeyim yok.

Alın veya almayın diye bir tavsiye veremem. 09.10.2021 itibarıyla satışa sunulmuş değil.  Fiyatı 20 bin lira civarında olsa belki almayı düşünürdüm, ama eğer 60-70 bin lira civarında ödeyeceksem o zaman normal bir araba alır onu kullanırım ve uzun yola gidebilirim. Yakıt derdim de olmaz. Ayrıca fikir haricinde tam olarak nesi 60 bin lira tutuyor onu da henüz göremedim.

Bilgi ve fotoğraflar için kaynak Citroen Türkiye’nin sitesidir. Geri kalan her şey kendi çıkarımlarımdır ve kesin ifadeler değildir. Bu kategorideki diğer yazılara buradan ulaşabilirsiniz.

Yazar hakkında

alitag

Bir Yorum Bırak

Hava durumu tahmini Güneş Gazlı içecekler zararlı mı? İçme suyu Instagram hakkında önemli bilgiler