Wordpress

WordPress Nedir?

WordPress Nedir?

WordPress nedir? WordPress size detaylı bir yönetim paneli sağlayan, açık kaynak kodlu yani geliştirilebilir bir alt yapıya sahip içerik yönetim sistemidir. İçerik yönetim sistemi derken, kastedilen yazılar ve medya içerikleridir. Tabi hayal gücü yüksek olan kullanıcılar ihtiyaca göre WordPress’i şekilden şekile sokmayı başarmış ve WordPress sadece Blog olmaktan çıkmış, e-ticaret, kurumsal site ve hatta sosyal ağ oluşturabileceğimiz bir sisteme dönüşmüştür. İnternet kullanıyorsanız muhtemelen siz de en az 1 kere bir wordpress site ziyaret etmişsinizdir.

WordPress Nedir? WordPress milyonlarca internet sitesinin kullandığı bir alt yapıdır. Geliştiricileri tarafından güncellenir. Açıkları ve hataları giderilir. Böylelikle yazılımdan kaynaklı hacklenme ihtimali çok düşük seviyelere iner. Tabi eğer wordpress’i sürekli güncel tutarsanız. Bunun yanında eklentilerinizi ve temanızı da güncel tutmanızı tavsiye ederim.

Eklenti demişken WordPress eklentilerinden de biraz bahsetmek isterim. Eklentiler İngilizce adıyla Plugin, ihtiyacınıza uygun olacak şekilde sistemi değiştirmenize ve geliştirmenize yarar. Aslında siz sadece ihtiyacınız olan şeyin adını yazarsınız ve eklenti karşınızda belirir. Yapmanız gereken şey  kur butonuna basmaktır. Bu aşamadan sonra, eklentiniz WordPress dizininden sunucunuza indirilir ve siz etkinleştirene kadar aktif olmaz.

WordPress ile Neler Yapılır?

WordPress ile görünüm özelleştirebilir ve sitenizi istediğiniz görünüme kavuşturabilirsiniz.

Wordpress Nedir?

 

WordPress’te üyelik sistemi vardır. Kullanıcılar sitenize üye olabilir ve onlara ihtiyaçları doğrultusunda bir panel sunabilirsiniz.

Wordpress Nedir?

WordPress’e diğer blog alt yapılarından kolayca geçiş yapabilirsiniz. Bunun için yönetim panelinizde araçlar -> içe aktar bölümünü kullanmanız yeterli.

Wordpress Nedir?

WordPress Nedir? WordPress birden fazla dil desteği olan bir sistemdir. Hem yönetim panelinde hem de kullanıcı tarafında dil değişikliği yapılabilir.

Wordpress Nedir?

WordPress mevcut bir çok site ve sistemle uyumludur veya aracı bir eklentiyle uyumlu hale getirilebilir.

Wordpress Nedir?

WordPress’te kategoriler oluşturabilir ve yazılarınızı, makalelerinizi bu kategorilerde yayınlayabilirsiniz.

Wordpress Nedir?

WordPress’te statik sayfalar oluşturabilirsiniz. İçerik, yazı veya sayfa konusunda sınırlama yoktur. Sınırsızca sayfa oluşturabilirsiniz.

Wordpress Nedir?

WordPress kullanırsanız, Wix gibi sınırlı alt yapı sunan ve seo açısından, yani arama motorlarında önde çıkma açısından faydalı olmayan sistemlerden kurtulmuş olursunuz.

WordPress kullanırsanız, binlerce geliştirici veya düzenleyici bulabilirsiniz. Çünkü wordpress tüm dünyada kullanılan ve bu konuda uzmanları olan bir sistemdir.

Wordpress

WordPress Nedir? yazımı okudunuz. Umarım sorularınıza cevap bulabilmişsinizdir. Eğer bulamadıysanız sorularınızı yorumlarınızda belirtebilirsiniz. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere.

Eğer WordPress’i indirmek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz. WordPress kurmak isterseniz bu yazımı okuyabilirsiniz.

Yazar hakkında

alitag

Bir Yorum Bırak

Hava durumu tahmini Güneş Gazlı içecekler zararlı mı? İçme suyu Instagram hakkında önemli bilgiler